İzmir Limanları Gelişim Perspektifi

Bölge limanlarının mevcut durumunu analiz etmek ve küresel, ulusal ve bölgesel gelişmeler çerçevesinde önümüzdeki dönemde İzmir limanları özelinde yapılması gerekenleri ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

MAVİ BÜYÜME RAPORLARI

2023

İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi İzleme ve Değerlendirme Raporu

İzmir Turizm Tanıtım Stratejisi (2020-2024) kapsamında Ajansımıza verilen izleme-değerlendirme görevinin yerine getirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

2023

Aliağa Liman Bölgesi Gelişim Perspektifi

Aliağa limanlarının arka bölgesindeki mevcut ulaşım ve lojistik sorunlarının incelenmesi ile bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

2023

Midyelerin Biyolojik Arıtma Özelliği Raporu

2022 yılı Teknik Destek Programı kapsamında İzmir Körfezi’nin kirliliğini azaltma konusunda yeni bir yaklaşımda bulunmak amacıyla hazırlanmıştır.

2022

İzmir Aliağa Gemi Geri Dönüşümü Sektör Analizi

İzmir Aliağa’da faaliyet gösteren ve ülkemiz demir-çelik sektörüne hammadde sağlayan gemi geri dönüşümü endüstrisini incelemek, iyileştirilmesi gereken alanlara ilişkin öneriler ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

2019

İzmir Alsancak Limanının Bölge Ekonomisi Açısından Değerlendirilmesi

İzmir Alsancak Limanı’nın geçmişten günümüze İzmir ekonomisindeki yerini ve Alsancak Limanı özelinde yaşanan kararsızlığın iktisadi maliyetini ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.