Bilgi Üretimi

İzmir’i bütün yönleriyle tanıyıp anlamak ve hem merkezi hem de yerel düzeydeki icracı kurumların İzmir özelindeki karar süreçlerinde istifade edecekleri sağlıklı bir bilgi tabanı oluşturmak amacıyla farklı konu başlıklarında birçok araştırma yapıyor, yaptırıyor ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyoruz.

İzmir’de Yeşil Dönüşüm ve Mavi Fırsatlar Perspektifi

İzmir’in yeşil ve mavi büyüme yaklaşımlarına uygun olarak gelişmesini yönlendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Aliağa Liman Bölgesi Gelişim Perspektifi

Aliağa limanlarının arka bölgesindeki mevcut ulaşım ve lojistik sorunlarının incelenmesi ile bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

İzmir Limanları Gelişim Perspektifi

Bölge limanlarının mevcut durumunu analiz etmek ve küresel, ulusal ve bölgesel gelişmeler çerçevesinde önümüzdeki dönemde İzmir limanları özelinde yapılması gerekenleri ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

İzmir Nüfus Projeksiyonu Raporları

İzmir Bölge Planı (2024-2028) hazırlıkları kapsamında yapılan çalışma, bölgenin demografik örüntüsü ve eğilimlerini ortaya koymak ve çeşitli politika başlıkları özelinde yapılacak planlama çalışmalarına altlık teşkil etmesi amacıyla hazırlanmıştır.

PODCASTLER

İZMİR KALKINMA AJANSI PODCAST SERİSİ

İzmir’in ülkemizin rüzgar başkentine dönüşme hikayesinden, körfezdeki su altı kültür mirasına, İzmir sanayisinin yeşil dönüşüm potansiyelinden denizin bize vadettiği mavi büyüme fırsatlarına kadar birbirinden farklı ama İzmir paydasında birleşen birçok konuyu İzmir Kalkınma Ajansı podcast serisinde bulabilirsiniz.