Yenilik Girişimcilik

İzmir’de yeşil ve mavi girişimcilik başta olmak üzere teknoloji girişimciliğinin geliştirilmesini, İzmir girişimcilik ekosisteminin markalaştırılmasını ve bölgedeki katma değeri yüksek sektörlerde teknoloji ve yenilik üretme kapasitesinin geliştirilmesini hedefliyoruz.

Bilgi Üretimi

Yaratıcı Endüstrilerin İBBS-2 Bölgeleri Düzeyinde Analizi

İzmir’in yaratıcı endüstriler sektörlerindeki konumunu, güçlü yönlerini,  gelişim potansiyelini vurgulamak ve bu sektörlerin kentin ekonomik kalkınmadaki katkılarını ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

İzmir Dijital Dönüşüm Merkezi Yol Haritası

İzmir’deki firmaların dijital olgunluk seviyelerini belirlemek ve İzmir’de kurulması planlanan Dijital Dönüşüm Merkezi için stratejik bir çerçeve sunmak amacıyla hazırlanmıştır.

Koordinasyon

Start in İzmir

İzmir girişimcilik ekosisteminin buluşma noktası olması hedeflenen “Start in İzmir” platformu aracılığıyla İzmir’in girişimcilik gündemine tek bir adresten ulaşabileceğiniz gibi ekosistem aktörleri ile de işbirliği yapma fırsatlarına erişebilirsiniz.

 

Start in İzmir’e erişmek için tıklayınız.

Data İzmir

İzmir’de veriye dayalı politika üretimini güçlendirmek, mekân bazlı  bilgi altyapısını genişletmek, bölge aktörlerinin politika tasarlama ve karar verme süreçlerine destek olmak amacıyla oluşturulmuştur.

Dijital Dönüşüm Çalışmaları

İzmir’de dijital dönüşüm çalışmalarını destekleyecek iş birliklerinin oluşturulması amacıyla bölgedeki dijitalleşme çalışmalarına yönelik kolaylaştırıcı mekanizmalar geliştirilmektedir.

DAHA FAZLASI İÇİN

a

Dijital Olgunluk Düzeyi Belirleme Aracı

Firmaların dijitalleşme süreçlerinde yol gösterici olmak amacıyla oluşturulan platform, firmaların kendi gözlemleri ve yaklaşımları doğrultusunda dijital olgunluk düzeyleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktadır.

Dijital Olgunluk Düzeyi Belirleme Aracına erişmek için tıklayınız.

AgrInnovate EDIH

KOBİ’lerin ve kamu kurumlarının yeşil ve dijital dönüşümünü desteklemek amacıyla İzmir’de kurulacak Avrupa Dijital İnovasyon Merkezini (ADİM), AB ve Asosiye ülkelerinin tüm bölgelerini kapsayan bir ağ yapısına dahil etme hedefiyle çalışmalar yürütülmektedir.

Yaratıcı Endüstriler

İzmir’in yaratıcı endüstriler ekosisteminin geliştirilmesi ve rekabet gücünün artırılmasına yönelik faaliyetler yürütülmektedir.

DAHA FAZLASI İÇİN

a

Create in İzmir Projesi

İzmir Ekonomisi Üniversitesi tarafından yürütülen ve Ajansımızın da ortak olduğu proje kapsamında İzmir’de bir Yaratıcı Endüstriler Girişimcilik Merkezi kurulması hedeflenmektedir.

Proje internet sitesine erişmek için tıklayınız.

a

INSPIRE Projesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Ajansımızın da ortağı olduğu proje kapsamında Türkiye için yaratıcı endüstriler stratejisi oluşturulması hedeflenmektedir.

Proje internet sitesine erişmek için tıklayınız.

ETKİNLİKLER

Yeşil ve mavi girişimcileri desteklemek amacıyla 2018 yılından itibaren uygulanan GreenTech İzmir ile 2021 yılından itibaren uygulanan BlueTech İzmir girişimcilik etkinlikleri 2023 yılıyla birlikte Accelerate İzmir markası altında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Teknopark İzmir işbirliği ile hayata geçirilmektedir.