Mavi Büyüme

Liman-kent olan İzmir’in mavi büyüme fırsatlarından, denizel alanların koruma-kullanma dengesi içerisinde azami ölçüde faydalanması için deniz taşımacılığı ve liman hizmetlerini merkeze alarak İzmir limanlarının bölgesel, ulusal ve küresel ölçekte rekabet gücünü artırmayı ve su ürünleri başta olmak üzere diğer mavi ekonomi sektörlerinin sürdürülebilir büyümesini hedefliyoruz.

Bilgi Üretimi

İzmir Limanları Mevcut Durum Analizi ve Gelişim Perspektifi

Bölge limanlarının mevcut durumunu analiz etmek ve küresel, ulusal ve bölgesel gelişmeler çerçevesinde önümüzdeki dönemde İzmir limanları özelinde yapılması gerekenleri ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

Aliağa Limanları Arka Alanı Ulaşım ve Lojistik Etüdü ile Müdahale Perspektifi

Aliağa limanlarının arka bölgesindeki mevcut ulaşım ve lojistik sorunlarının incelenmesi ile bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Koordinasyon

Kentsel ve Mekânsal Çalışmalar

İzmir Bölge Planı ile mekânsal planlama uygulamaları arasındaki ilişkiyi güçlendirmek, yerel yönetimlerin mekânsal planlama kapasitesini artırmak ve mekânsal planlama uygulamalarını bilimsel çalışmalarla desteklemek amacıyla başta üniversiteler olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde faaliyetler yürütülmektedir.

Kuzey İzmir Mekânsal Gelişme Perspektifi (KUZİP)

Aliağa, Bergama, Kınık ve Dikili ilçeleri merkez olmak üzere İzmir’in kuzey gelişim aksını bütünlüklü biçimde ele alan çalışma kapsamında, bölgedeki mevcut gelişim dinamikleri ulaşım, lojistik, nüfus, kentleşme, konut, işgücü ve doğal kaynakların kullanımı gibi kritik hususlarla beraber incelenmektedir. Kuzey İzmir özelinde yapılacak mekânsal planlama çalışmalarına rehberlik etmesi öngörülen KUZİP’in 2025 yılı ilk çeyreğinde tamamlanması planlanmaktadır.

İzmir Liman Kümesi

Liman-kent olan İzmir’in sahip olduğu liman kümesinin rekabet gücünün artırılması amacıyla yerel aktörler arasında koordinasyon çalışmaları yürütülmekte ve küme halinde çalışma kültürünün yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.

 

PERSPEKTİF BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ →

ALİAĞA LİMANLARI ARKA ALANI MÜDAHALE PERSPEKTİFİ İÇİN TIKLAYINIZ →