İzmir Bölgesel Girdi-Çıktı Analizi

Ülkemizde ilk defa 2008 yılında bölgesel düzeyde Ajansımız tarafından hazırlanan “İzmir Bölgesel Girdi-Çıktı Tablosu”, bu çalışma ile güncellenmiş ve İzmir ekonomisinin mevcut durumu analiz edilmiştir.

DİĞER RAPORLAR

2014

Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi

Yarımadadaki ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri tespit etmek ve bu değerleri geliştirmeye yönelik proje fikirlerini ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

2013

İzmir Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Stratejisi

İzmir’deki girişimcilik ekosisteminin mevcut durumunu incelemek ve ekosistemdeki potansiyel aktörlerin harekete geçirilmesine yönelik hedefler ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

2013

İzmir Kümelenme Stratejisi

Bölgede yürütülen kümelenme faaliyetlerine yönelik mevcut ve potansiyel kümelerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

2013

İzmir Yenilenebilir Enerji Sektör Analizi

İzmir’in yenilenebilir enerji alanındaki potansiyelini ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

2013

İzmir Su Ürünleri Stratejisi

Sahip olduğu iç su kaynaklarıyla önemli bir potansiyel barındıran İzmir su ürünleri sektörünün gelişimine ivme kazandırmak amacıyla hazırlanmıştır.

2013

İzmir Turizm Mevcut Durum Raporu

İzmir’de turizm sektörünün mevcut durum analizi ile diğer ulusal ve uluslararası örneklerle kıyaslanmasını ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

2013

Temiz Üretim Stratejisi

Eko-verimlilik uygulamaları aracılığıyla üretim verimliliğini sağlamak için bölgede konuya ilişkin mevcut durumu analiz etmek ve atılması gereken adımları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

2013

Bilgi Toplumu Temelli Kalkınma Stratejisi

İzmir’in bilgi ve teknolojiyi kullanan, üreten ve ihraç eden bir kent olması için bir yol haritası ortaya koymak, öncelikleri ve ihtiyaçları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

2012

İzmir Sivil Toplum Araştırması

İzmir sivil toplum kuruluşlarının mevcut durumunu tespit etmek ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik bir yol haritası ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

2012

İzmir Kültür Ekonomisi Gelişme Stratejisi

İzmir’de kültür ekonomisinin geliştirilmesi için yapılması gerekenleri ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

2012

İzmir Bölgesel Yenilik Stratejisi

İzmir’in Ar-Ge ve yenilik alanındaki mevcut durumunu tespit etmek ve yenilik üretme kapasitesini artırmak için yapılması gerekenleri ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.

2010

İzmir Kentsel Pazarlama Stratejik Planı

İzmir’in tanınırlığını, itibarını artırmak, İzmir’e daha fazla yatırımcı ve turist çekmek amacıyla hazırlanmıştır.