COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı’nın Sonuçları Açıklandı!

COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı’nın Sonuçları Açıklandı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bütün Türkiye’de 26 Kalkınma Ajansı eliyle uygulanan “COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı” kapsamında İzmir Bölgesinden yapılan başvuruların değerlendirme süreçleri tamamlanmıştır.

Mali Destek Programından yararlanmak için İzmir’den 166’sı özel sektör, 42’si kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum kuruluşlarından olmak üzere toplam 208 başvuru yapılmıştır.

Bugüne kadar uygulanan Mali Destek Programlarından gerek başvuru gerekse de değerlendirme süreci itibarıyla farklılaşan “COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı”nın uygulamasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın aktif koordinasyonu sayesinde kaynakların verimli kullanılması adına oldukça detaylı bir değerlendirme süreci yürütülmüştür. Yapılan değerlendirmeler neticesinde, 208 proje başvurusundan 3 tanesi mali destek almaya hak kazanmıştır.

Yaklaşık 4 Milyon TL kaynağın aktarılacağı 3 projenin başvuru sahipleri ve proje konuları şu şekildedir;

 

1. EFATECH Tekstil, Elektronik, Makine Sanayi LTD. ŞTİ.

Tekstil sektörüne yönelik makine üretimi alanında çalışan firma, destek almaya hak kazandığı projesi ile cerrahi maske üretiminde lastik dikimi için kullanılan akıllı ultrasonik jeneratör modüllü makine üretimini gerçekleştirecektir. Bu sayede, maske üretim sürecinin önemli bir bileşeni yerlileştirilmiş olacaktır.

 

2. Dokuz Eylül Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tarafından uygulanacak proje kapsamında ülkemizin önemli tarım merkezlerinden biri olan İzmir’de evcil hayvanlar ve çiftlik hayvanlarında SARS CoV-2 virüsünün varlığını ve etkisini ölçmeye yönelik araştırma faaliyetleri yürütülecektir.

 

3. İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu

İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından uygulanacak proje kapsamında hem tutuklu ve hüküm kadınlara meslek kazandırılması hem de ülkemizin ihtiyaç duyduğu kişisel koruyucu ekipmanların üretimine destek olunması amaçlanıyor.