Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Mehmet Yavuz Ege Ekonomik Forum’da Konuştu

Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Mehmet Yavuz Ege Ekonomik Forum’da Konuştu

Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Mehmet Yavuz Ege Ekonomik Forum’da Konuştu

Ege Ekonomik Forum’da “Globalin Anahtarı: Ar-Ge, Yenilik ve Akıllı Uzmanlaşma” konulu oturuma konuşmacı olarak katılan Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Mehmet Yavuz, Ajansımızın 2020 ve sonrası hedeflerini anlatırken, “Yeşil ve mavi büyüme” kavramlarının gündeme taşınacağını açıkladı. Dr. Yavuz, “Bu kavramlar, daha az kaynak kullanarak, çevreye daha saygılı şekilde, kaynakların gelecek nesle de ait olduğu bilinciyle kaliteli büyümemizi sağlayacak” dedi. Dr. Yavuz, Ajansımızın 2020’nin ilk çeyreğinde akıllı uzmanlaşma strateji çalışmalarını başlatmak istediğini de vurguladı

Oturumda önemli açıklamalar yapan Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Mehmet Yavuz “Ajansımızın hazırladığı 2014-23 dönemini kapsayan bir bölge planımız var. Biz 2020 ve sonrası dönem için aslında bu planın odağını değiştirmeden bir güncelleme çalışması yaptık. Sürdürülebilir kalkınma çok önemli. İki temel kavramı gündeme taşıyoruz. Bunlar yeşil ve mavi büyüme kavramları. Bunlar kaliteli büyümeyi sağlayacak. Yani, daha az kaynak kullanarak, çevreye daha saygılı şekilde, kaynakların gelecek nesle de ait olduğu bilinciyle büyümemizi sağlayacak. Yeşil ve mavi büyümenin odağında yer alan kaliteli büyümeyi üç temel odakta hayata geçirmek istiyoruz. Bunlardan ilki yenilik ve girişimcilik, ikincisi temiz enerji ve temiz teknolojiler, üçüncüsü de deniz ekonomisi.”

Akıllı uzmanlaşmanın, yenilik ve girişimcilik politikalarının altındaki temel araç olarak konumlandığını vurgulayan Dr. Yavuz, “Yenilik ve girişimciliği nasıl geliştirebiliriz sorusuna cevap aradığımızda yöntem olarak karşımıza akıllı uzmanlaşma çıkıyor” dedi. Ajansımızın bu farkındalıkla 2018’in ikinci yarısından bu yana, akıllı uzmanlaşma nedir, nasıl yönetilmeli, nasıl dizayn edilmeli konularında ciddi çalışmalar yaptığını ve belli bir aşamaya geldiğini anlatan Dr. Yavuz, Ajansımızın İzmir’deki ilgili kurum ve kuruluşlarla ortak çalışarak 2020’nin ilk çeyreğinde akıllı uzmanlaşma strateji çalışmalarını başlatmak istediğini vurguladı. Bu kapsamda, Avrupa Birliği’nin ilgili kurumlarından da uzman ve kaynak desteği almak için girişimlerimizin sürdürdüğünü ifade etti.