Geleceğin Liseli Girişimcilerine İZKA Desteği

Geleceğin Liseli Girişimcilerine İZKA Desteği

GELECEĞİN LİSELİ GİRİŞİMCİLERİNE İZKA DESTEĞİ

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın Ajansımız, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ve Teknopark işbirliğiyle düzenlediği Gençbizz İnovasyon Kampında, liseli gençler, temiz enerji ve çevre teknolojileri alanında uygulanabilir projeleriyle fark yarattı. İkişer günlük kamplarda beyin fırtınası yapan takımlar, ulaşım araçlarının yarattığı çevre kirliliğini minimuma indirecek birbirinden ilginç fikir ve tasarımlarıyla yarıştı.

GELECEĞİM, MESLEĞİM

Ajansımız Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Sinem Toktay programın açılış töreninde yaptığı konuşmasında, Ajansın sürdürülebilir kalkınma için stratejiler belirlediğini, mali destek programları uyguladığını ve etkinlikler düzenlediğini belirterek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2019 yılı için belirlemiş olduğu ‘Geleceğim Mesleğim’ teması kapsamında da bu ve bunun gibi faaliyetlerimizle meslek liselerindeki öğrencilerin geleceğimiz açısından ne kadar kıymetli olduğuna dikkat çekiyoruz” diye konuştu.

Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Çelik Ören, fosil yakıtların yarattığı kirliliğe dikkat çektiği konuşmasında, kamp konusu olan temiz enerjinin bu açıdan önem taşıdığını vurguladı. Başkan Ören, fark yaratan, geliştiren, risk alan, hayal kuran, öğrenme odaklı, girişimci zihin yapısında nesiller yetiştirmek gerektiğini belirtti.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran da gençlere “Gül dikerseniz çocuklarınız gül kokulu kentlerde yaşayacak. Herkesin gittiği yoldan gitmeyin, kendi tali yollarınızı ana yollara dönüştürün. Siz kendi başarı hikayenizi yazmaya başladınız bile” diye seslendi, projenin gerçekleşmesi için yaptığı çalışmalardan ve katkılardan ötürü Ajansımıza teşekkür etti.

Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın programından mezun olan, bugün Batıçim İcra Kurulu üyesi olarak iş hayatını sürdüren Feyyaz Ünal da gençlerle deneyimlerini paylaştı.

İYTE Kampüsünde Teknopark İzmir’de düzenlenen İnovasyon kampına 15-18 yaş arası liseli gençler katıldı. Temiz enerji ve çevre teknolojileri temalı kampta, Oluşturulan takımlar iş dünyasından mentorlar ve öğretmenlerinin rehberliğinde, ulaşım araçlarının yarattığı çevre kirliliğini minimuma indirecek fikirler ortaya çıkarıp ürünlerin prototipini yaptı. Maliyet, satış, satış sonrası hizmet, müşteri memnuniyeti gibi unsurları da kapsayan projeler jüri tarafından değerlendirildi. Birinci gelenler eğitim, ikinci gelen takımlar da para ödüllü yeni bir yarışmaya katılmaya hak kazandı.